Voor wie

Iedere ouder wil graag dat z'n kind gelukkig is en stevig in de wereld staat. Meestal is dat ook wel zo, maar er zijn ook momenten, dat je ziet, dat je kind niet zo lekker in z'n vel zit.

 • Dat kan van alles zijn: niet luisteren, zo vaak boos met driftbuien, angstig, van zich afslaan of juist gepest worden, huilerig , druk, niet naar school willen, stil zijn, e.d. Soms komt dat voor uit echtscheiding, rouw, verhuizen of een andere gebeurtenis, waar je het uit af denkt te kunnen leiden, maar soms is het ook niet zo duidelijk , waarom uw kind opeens zo anders lijkt te zijn geworden.
 • Bij leerproblemen kun je als ouders en kinderen ook veel vragen en onzekerheden hebben. Waar zit het in, kun je het anders aanpakken?

Als dit wat langer duurt en je weet zelf niet zo goed wat je er aan kunt doen, dan wil je hulp.

Coaching is een kortlopend traject, waarbij we samen gaan zoeken naar die oplossingen, die er toe bijdragen, dat uw kind of jongere weer vertrouwen kan op zijn eigen kracht. . De pedagogische kindercoach kan samen met het kind en de ouders in kaart brengen, wat er moet gebeuren om het kind weer in balans te krijgen, zodat de ontwikkeling van het kind weer verder kan gaan.

We gaan dan samen op zoek naar oplossingen. We denken niet in problemen, maar in mogelijkheden. Een sessie verloopt elke keer anders, afhankelijk van de situatie. We praten niet alleen, maar ik gebruik ook creatieve werkvormen. Daardoor "zie je" ook werkelijk, wat de verandering bij je te weeg kan brengen. Bij kinderen tot een jaar of 16 werk ik in principe altijd met het kind en een van de ouders samen. De veranderingen hebben tenslotte ook inpakt op het gezin en ouders kunnen hun kind thuis verder helpen. Bij jonge kinderen geeft het ook een veilig gevoel als een van hun ouders mee komt.

Bij jongeren verandert er zoveel in hun leven in de puberteit, dat het soms allemaal een beetje te veel wordt. De relatie tussen ouder en kind verandert, de school is nieuw en niet zo leuk soms. De resultaten vallen tegen, de sfeer tussen leeftijdsgenoten wordt door andere dingen bepaald, iedereen verandert in zijn eigen tempo en zo lijken vriendschappen ineens niet meer te kloppen. Je kind weet zich niet zo goed staande te houden of pest opeens anderen, is afstandelijk of boos en je weet daar niet zo goed raad mee.

Samen met zoon of dochter kunnen we een stap verder komen in deze ontwikkeling.

Over aanmelden, werkwijze en tarieven zie verder op deze site

Als je dit leest, dan heb je vast ergens moeite mee en zoek je steun.

 • je hebt een stempel gekregen, zoals dyslectisch, dyscalculie, adhd en je wilt graag leren daar beter mee om te gaan.
 • Je hebt geen idee welke keuze je moet maken,
 • je doet je best, maar dat is nooit goed genoeg,
 • je bent niet zo vrolijk en hebt weinig energie.
 • Je kunt het allemaal niet zo goed organiseren .
 • Je wordt zo snel boos en agressief
 • het lukt je niet om vrienden te maken,
 • je kunt je niet zo goed handhaven in de klas
 • je bent niet zo gemotiveerd meer op school
 • Je hebt iets echt rots meegemaakt en weet niet wat je daarmee moet.

Of een andere situatie waar je geen raad mee weet.

Je kunt daar behoorlijk onzeker van worden. Je omgeving weet ook niet altijd zo goed wat ze je moeten adviseren of juist niet.

Ik wil dan graag met je in gesprek. Ik wil graag naar je luisteren en je begeleiden in je zoektocht naar jouw ontwikkeling. Je hebt kwaliteiten, die je verder kunt ontwikkelen en daarmee de problemen, die je ondervindt, kunt oplossen. Als het probleem te moeilijk is voor je om over te praten, dan hoeft dat zelfs niet, we kunnen dan ook een oplossing vinden. De gesprekken zijn vertrouwelijk. Je mag met of zonder je ouders komen. Alleen als de problemen te groot zijn voor coaching en je jezelf of anderen in gevaar brengt, dan ben ik verplicht om dat te melden.

Als je mij durft toe te laten in jouw wereld, dan zal ik jou respecteren zoals je bent, naar jou luisteren zonder oordeel. Daarbij kan ik je helpen om erachter te komen, wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken.

Als er een ouder meekomt, kan dat gunstig zijn voor de situatie thuis. Je ouders kunnen je ondersteunen en je helpen met die situaties, waarin ze jou misschien niet helemaal begrepen hebben.

Om je aan te melden, tarieven en werkwijze, klik verder op deze site