Individueel coaching

Een op de 3 ouders maakt zich wel eens zorgen over de opvoeding (cbs 2008). Daarvan zoekt 60% hulp bij professionals. Zowel eerstelijns als tweedelijns.

Voor veel ouders is het een opluchting om perspectieven te ontdekken en gehoor en begrip te krijgen voor de eigen situatie.
De kracht van de opvoedcoach is een aanpak die gebaseerd is op praktische ondersteuning. U ontdekt hoe u uw kind kunt helpen bij het doorvoeren van positieve veranderingen.

Samen met de opvoedcoach kunt u voor al uw opvoedvragen een oplossing in de goede richting vinden die rekening houdt met uw persoonlijke situatie.

Kindercoaching is geen therapie, maar biedt ondersteuning aan ouder en kind, door oplossingsgericht werken.


Werkwijze:

Een ouder en een kind komen normaal gesproken samen naar een sessie, omdat ik vind, dat kinderen in de thuissituatie verder moeten kunnen en ouders en kind dus samen werken in de oplossing van het probleem. Ook geeft dat voor uw kind een veilig gevoel.

Ik werk oplossingsgericht. Dat betekent, dat we wel benoemen wat er anders moet, maar niet gaan zoeken naar de oorzaken. We gaan samen zoeken naar mogelijkheden in de nabije toekomst.

Daarbij zet ik zowel al mijn theoretische kennis in, mijn levenservaring en mijn creatieve mogelijkheden, aangepast op het specifieke kind en zijn of haar ouders.

Dit betekent, dat elke sessie anders kan verlopen. Er wordt gepraat, getekend, gespeeld, gelezen, gedacht etc. Zoveel mogelijk aangepast op het kind en uw situatie. Aan het eind van iedere coaching afspraak bespreken we wat er nog meer nodig is. Wanneer daar aanleiding voor is, maken we een nieuwe afspraak, zodat we steeds duidelijk voor ogen hebben wat voor uw gezin het best is.

Deze manier van werken, maakt dat er meestal na een klein aantal afspraken al een duidelijke verandering in gang is gezet, waarmee u thuis verder kunt. Vaak zijn 2 tot 5 sessies al voldoende om zelf verder te kunnen.