Ik leer leren

Iedereen wil leren, alleen niet iedereen vindt hetzelfde interessant en bij kinderen zie je soms, dat een kind wel wil, maar dat het op de een of andere manier niet lukt.

Geen paniek. In de training ik-leer-leren krijgen kinderen inzicht in hoe zij zelf het makkelijkst kunnen leren en wat voor hen de beste strategie is. Inzicht in waarom je zou leren, je eigen manier, wat te doen als het minder goed lukt. Je krijgt hiervoor allerlei spelletjes en doe-oefeningen in een groepje leeftijdsgenoten. Het voordeel daarvan is, dat je ontdekt, dat ieder kind op een andere manier leert en misschien is de manier van een ander ook wel beter voor jou. Zo leer je van elkaar en krijg je meer vertrouwen in jezelf. Bovendien krijg je ook nog eens veel meer zin in leren. In een kleine groep kan ik als coach ook veel aandacht hebben voor ieder kind persoonlijk en voelt het veilig voor een kind om meer van zichzelf te laten zien.

Bovendien geeft de coachende manier, waarop ik ze begeleid veel ontspanning. Als iets niet lukt is het niet fout, maar kun je daar misschien op een andere manier naar kijken. En dat lukt. Kinderen zijn enthousiast over het actieve programma, waarbij je veel leert op een leuke manier.

Zeker in de groepen 7 en 8 van de Basisschool en in de eerste jaren van de Middelbare school, zie je nogal eens onrust op allerlei vlakken.

  • Faalangst
  • Concentratieproblemen
  • Motivatie
  • Stress
  • Planning en inzicht in leerproblemen

Super als ze sterker staan om de nieuwe uitdagingen aan te kunnen.

Kijk voor data waarop deze training gegeven wordt in de agenda

Ik ben gecertificeerd trainer van "ik leer leren". Neem een kijkje op www.ikleerleren.nl voor meer informatie.