Begrijpend lezen

TRAINING 'BEGRIJPEND LEZEN: ALLE TEKSTEN DE BAAS'

Begrijpend lezen is een vaardigheid die je nodig hebt bij meerdere vakken op school. Bijvoorbeeld bij het vak rekenen en dan met name bij verhaaltjessommen, is het leggen van verbanden heel belangrijk. Je moet begrijpen hoe het verhaaltje in elkaar zit, waarna je de som kunt uitrekenen.En natuurlijk gebruik je Begrijpend lezen ook voor vakken als Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur. Als je niet begrijpt wat je leest, kun je je de leerstof niet eigen maken. Of je moet alles letterlijk uit je hoofd leren. Sommige kinderen kunnen dat…… maar begrijpen niet wat ze leren. Bovendien kunnen deze kinderen alleen reproduceren en bij inzichtvragen vallen ze door de mand.

INFORMATIE OVER DE TRAINING

Tijdens de training Begrijpend Lezen gaan we met 4 tot 6 kinderen aan de slag. In 6 lessen van anderhalf uur leren de kinderen te werken met de 6 stappenstrategie om teksten beter te begrijpen. Ook oefenen we Cito teksten zodat ze leren omgaan met de vraagstelling die Cito hanteert. Een cursus waar de kinderen veel profijt van kunnen hebben tijdens hun verdere schoolcarrière!

IN 6 STAPPEN

In de training Begrijpend lezen leer je in 6 stappen hoe je op een makkelijke manier teksten kunt lezen, begrijpen en onthouden. Door na te denken over de tekst en jezelf vragen te stellen, worden verbanden gelegd, waardoor overzicht en inzicht ontstaat. Daardoor snap je de tekst en kan je het in je eigen woorden navertellen. Door met kleuren en plaatjess te werken, krijg je meer inzicht in de tekst. Mindmappen is hier een onderdeel van. Daarom is deze training voor zowel Beelddenkers als Taaldenkers zeer goed te volgen.

Training begrijpend lezen alle teksten de baas

WAT LEER JE NOG MEER IN DEZE TRAINING?

Naast het werken met de 6 stappen, ga je:

  • je woordenschat vergroten
  • leren wat signaalwoorden zijn
  • synoniemen in teksten vinden
  • oefenen met Cito teksten om te leren omgaan met de vraagstelling die Cito hanteert.

HOE LEER JE DAT?

Dit ga je leren door teksten te lezen, oefeningen en spelletjes te doen en te bewegen zodat je alles goed kunt onthouden. Ook krijg je huiswerk mee om dat wat je geleerd hebt te oefenen.

WAT KOST HET?

De groepstraining bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur. Voor de groepstraining betaal je 225 euro. We werken met groepen van 4-6 kinderen. Een gemiste groepsles kun je 1-op-1 inhalen voor 25 euro. We maken dan apart een afspraak van 1 uur. Voor een individueel traject (6 bijeenkomsten van 1 uur) betaal je 350 euro. Genoemde prijzen zijn inclusief btw en inclusief cursusmateriaal.

STARTDATUM

De volgende training voor groep 7 en 8 start op woensdag 21 maart en is van 15:30 - 17:00.
De lesdagen zijn:

  • 21 maart
  • 28 maart
  • 4 april
  • 11 april
  • 18 april
  • 25 april

Aanmelden

Aanmelden doe je door een mail te sturen naar kindercoachingvlaardingen@gmail.com met daarin een korte beschrijving van je kind en waar jullie tegenaan lopen.
Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jullie op.